Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Andreea Paul: „În Certeze sunt probleme cu pământurile”
ARD Satu Mare  - Miercuri, 21 Noiembrie 2012

Casă după casă se înalță mândre din truda certezenilor, a celor plecați la muncă grea în străinătate. Însă oricât de departe s-a dus, certezeanul s-a întors înapoi și a clădit aici felul său de viață european. Echipa ARD, alături de viitorul deputat Andreea Paul, s-a aflat miercuri în Certeze pentru a vorbi cu fiecare. 

 

Certezenii știu bine ce știu. Un bătrân de 76 de ani a ținut să îi precizeze candidatei la Camera Deputaților: „Sper că ție ți-a intrat democrația în cap, că ești tânără. Mi-e silă de rezultatele alegerilor de 22 de ani încoace”.

 

Certezenii știu că munca, democrația, transparența și onestitatea sunt frâiele cu care se conduce o țară, nu frica, șantajul și teroarea. Actualii reprezentanți ai locului, odată ajunși la București, nu au făcut decât să își manifeste lipsa de interes pentru dificultățile zonei. Prin urmare, proiecte esențiale pentru localitate nu sunt implementate sau duse până la capăt.
 

 

Lipsa actelor de proprietate pentru terenurile moștenite este cea mai arzătoare problemă. Fără o lege care să permită ca în astfel de situații speciale proprietatea asupra pământului să fie acordată pe bază de martori, nici nu se va rezolva. Este însă o bătălie pe Andreea Paul, viitorul deputat al Țării Oașului, și-a propus să o câștige.
 

 

Drumurile sunt în suferință, iar soluția găsită de guvernul Victor Ponta, de a tăia bani de la investiții, a lăsat blocată realizarea a două drumuri din comună, Huta Certeze și Moișeni. În schimb, ARD și-a stabilit obiectivul: de a conecta România la rețeaua europeană de transport.
 

 

Sfaturi prețioase afli de la oameni. O învățătoare a satului a atras atenția: „Tu să nu faci ca Valer Marian”! Noi nu vom face la fel! Este legământul de credință al Andreei Paul și al lui Petre Mureșan pentru Țara Oașului.

2323 vizite
Distribuie pe